Tips för dig som ska hyra bil på Arlanda flygplats

  • Jämför 8 biluthyrare – Hitta den billigaste hyrbilen
  • Generösa avbokningsregler hos de flesta bolagen
  • Hyrbilsförsäkring ingår

Det första du vill göra när du anländer på flygplatsen är antagligen inte att börja jämföra lediga hyrbilar och priser. Därför är det bekvämt att redan innan ankomst ha bokat den hyrbil du önskar. Att vara ute i god tid när du bokar hyrbil är kanske det viktigaste för att du ska få absolut bästa pris och bäst urval av bilar.

Pengar på kortet

En del kanske inte tänker på att biluthyrningsföretagen reserverar en summa på det betalkort man använder när man betalar sin hyrbil. Det är därför viktigt att du har pengar tillgängligt på ditt kort. Det reserverade beloppet återgår när du lämnar tillbaka..

Försäkringskoll

Det ingår så gott som alltid någon form av försäkring när du hyr bil men det kan vara bra att verkligen ha koll på vad som gäller, vilken självrisk man har och så vidare. Är man orolig kan man ofta teckna en extra försäkring som till exempel sänker eller helt tar bort självrisken (som i vissa fall kan vara ganska hög).

Fria mil & extra kostnader?

Har ni tänkt vara fler än en förare kan det ibland kosta extra, det är viktigt att man anger flera förare när man hyr bilen så försäkringar och liknande gäller. Fria mil innebär att det inte är någon extra kostnad per kilometer/mil man kör. Fria mil ingår oftast. Andra kostnader som kan tillkomma är om man inte tankar upp bilen om det är full tank som gäller när man lämnar ifrån sig hyrbilen.

Hur bevisar jag min bokning?

Du får en ”voucher”/kvitto på din beställning till den e-mailadress du angivit vid bokningen. Se till att ta med dig denna när du ska hämta din hyrbil.

Jämför hyrbilar

Använd jämförelsemotorn här bredvid för att söka hyrbilar på flera biluthyrningsföretag för att hitta den bil du söker till det absolut bästa priset.